Megoldásfókuszú megközelítés

Útleírás

Hogy milyen lesz az út, az még rejtély. Az utat a te történeted formálja, mindaz, ami benned él, amit magaddal hozol – én pedig adom hozzá a feltétel nélküli bizalmat, előítéletektől mentes teljes figyelmemet, empátiámat – és minden tudásomat, tapasztalatomat: lehetőséget arra, hogy a számodra fontos kérdésekre megtaláld a válaszokat.

Elkísérlek. Ott lesz bennem minden, amire szükséged van ahhoz, hogy felszabadultan, feszültségektől mentesen és biztonságban érezd magad. Segítek, hogy a saját válaszaidra, megoldásaidra rátalálj. Mert bármilyen nehéz is a helyzeted, bármi legyen is a kérdésed, van rá válasz, van megoldáshoz vezető út. Talán már készen áll, ott van benned valahol, csak meg kell találnod. Nem kell egyedül keresned.

Egyedül csak az első elhatározást kell meghoznod: “elindulok”.

Ki az, aki kísérni fog téged?

Gyarmati Katalin Anna

Gyarmati Katalin Anna vagyok, mediátor, tanár, gyermekvédő, kamasz-specialista. Írtam már könyvet a kamaszok problémáiról (itt találod), írtam már két online tréninget. Sokat dolgozom, sokat beszélgetek, sokat tanulok.

Foglalkozom családokkal és vezetek egyéni beszélgetéseket is. Mediálok válásoknál, gyermekelhelyezési kérdéseknél, vagyonmegosztásnál. A hozzám legközelebb álló módszer a megoldásfókuszú megközelítés, erről a szakmai blogban olvashatsz többet: Hasznos beszélgetések

Hogy milyen lesz az út, az rajtad múlik. Amit én tudok, az az, hogy hogyan adhatom neked a teljes figyelmemet.

“Ha valami nem működik, csináld másként!” Ha most egy meghozandó döntés foglalkoztat, vagy elakadtál, esetleg nagy változás előtt állsz, akkor erről biztos beszéltél már a családoddal, a barátaiddal, a kollégáiddal. És magaddal folyamatosan. Előrébb vittek ezek a beszélgetések? Közelebb kerültél a döntéshez? Biztosabb vagy a választásodban?

Ha nem, akkor itt az ideje kipróbálni valami mást. Egy sétát velem.

Milyen lesz az út? Nem beszélünk arról, hogy milyen nehéz az élet. Nem beszélünk arról, hogy mit miért nem lehet megcsinálni. Csak arról beszélünk, hogy mit hogyan lehet megcsinálni, elérni.

Gondold végig:

Tegyük fel, hogy eljöttél a sétára, és az minden várakozásodon felül beválik, minden létező reményedet beteljesíti. Milyen pozitív hatásai lennének ennek az életedre? Képzeld el, hogy a séta alatt meghozod a régóta halogatott döntést. Mi minden változna az életedben? Mi lenne jobb, könnyebb? 

Szabadulj ki egy kicsit a négy fal közül, gyere el egy beszélgetésre, hozd meg a döntésedet. Mit veszíthetsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.