Megoldásfókuszú megközelítés

Séta után

Van, hogy a séta után sem fogy el az út a lábunk alól: 

“Nyugtalanul és kétségekkel telve indultam útnak. Izgultam, de örömet is éreztem. Nem volt könnyű, de arra gondoltam, végre teszek egy lépést. Az első lépést. Magamért végre, és nem csak másokért. És hagyom, hogy másvalaki is tegyen értem valamit. Ő is úton van felém. Éreztem, hogy bízhatok benne. Jó érzés volt elindulni.Ahogy lépkedtem, éreztem, a séta már önmagában is jó hatással van rám. Rájöttem, milyen régen sétáltam csak úgy,  magáért a sétáért, csak mert jólesik – egyedül, vagy valakivel, akivel jó beszélgetni, jólesik nézelődni, gondolkodni.
Úgy éreztem, Gyarmati Kati jelenléte és a közös séta már önmagában is feltölt, megnyugtat és egyben lendületet ad, akkor is, ha egy szót sem szólnék. De annyi mindent akartam elmondani!
Kérdezett valamit, ami nagyon jólesett. A beszélgetés pedig olyan könnyedén és természetesen indult meg közöttünk, ahogyan elképzelni tudtam volna. Azt hittem, nehezemre esik majd beszélni magamról, a helyzetemről, nehéz lesz szembenézni vele, megfogalmazni. Nem így történt.”

Juli (43 éves)

“Ahogy végiggondoltam és kimondtam sok mindent, egyre könnyebben jöttek a szavak. Gyarmati Katalin  megnyugtató és egyben rendkívül inspiráló személyiségének hatására olyan lélekállapotba kerültem, amire egyáltalán nem számítottam. Meglepődtem, mennyire nagy szükségem volt erre a beszélgetésre, vele, ott és így, életemnek abban a szakaszában.
Jól tettem, hogy hallgattam a belső hangra, és elindultam.”

Borai Katalin (38 éves)

“Vannak kedves helyek. Vannak inspiráló helyek. Én ismerek egy igazán kedves és inspiráló helyet Budapesten.

Vannak remek emberek, akikkel jó beszélgetni. Vannak emberek, akik a szakmájuk mesterei. Én ismerek egy olyan embert, aki a szakmáját magas szinten műveli, és élmény vele beszélgetni.

A hely: a Wekerle-telep. Az ember: Gyarmati Katalin család- és gyermekvédelmi szakember, mediátor.
Pár napja a Wekerle-telepen jártam, Gyarmati Katalinnal. Pontosabban: sétáltunk és beszélgettünk, és közben nem fáradtabb lettem, hanem egyre energikusabb, nem eltévedtem, hanem egyre világosabban kezdtem látni az Utam. A séta elején még csak problémáim voltak, a séta végére már a megoldásaim is kezdtek körvonalazódni.
Vajda Katalin”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.