Megoldásfókuszú megközelítés

Mi a fene bajom van?

Amikor valakinek teljesen váratlanul berobban valami az életébe, és nincs rá felkészülve, csak áll a szétesett darabok között, néz, és próbálja kitalálni, hogy mégis mi a fene történt? Honnan jött ez? És miért?

A hozzám forduló nő ezzel a hitetlen csodálkozással keresett fel. A története másoknak is ismerős lehet, ezért is kértem engedélyt arra, hogy írjak róla.

Van olyan, hogy becsap egy villám, és borul minden. “De én eddig boldog voltam, nem kerestem senkit, szeretem a párom, szeretem a munkám, akkor most miért?” – mondja nekem teljesen kétségbeesve, szinte sírva, hiszen most először mondta ki hangosan, hogy történt vele valami. Eddig nem tudta megbeszélni senkivel, próbált egyedül átlátni a helyzetén, megoldást találni, de nem sikerült. Akkor kért segítséget, amikor úgy érezte, megbolondul, ha nem lép valamerre.

Van egy munkatársa, akivel egy ideje már együtt dolgoztak, jól kijöttek, de semmi több. Nem barátkoztak, soha nem léptek át egyetlen határt sem, nem osztottak meg semmit a magánéletükből. Nagyon tisztelik egymást, mindketten profik a saját munkájukban.

Aztán jött egy álom. Másnap felébredt, és teljesen össze volt zavarodva. Dobogott a szíve, remegett a lába, pedig semmi szexuális tartalma nem volt az álomnak, mégis történt valami. Nem figyelt oda rá, leküzdötte magában, túlélte a munkanapot, hazament, de egyfolytában a kolléga járt a fejében. Azt kérdezgette magától, hogy miért? Miért? Mi ez?

álom

És éjjel ismét álmodott. Reggel már teljesen összezavarodva ébredt. Dehát nem is tetszik neki, nem is vonzza valójában, nem is akar tőle semmit! Akkor mire fel ezek az álmok? Vizsgálgatta magát, az életét, próbált rájönni, hogy mi a fene ez? Közben dobogó szívvel leste a telefonját, vajon felhívja-e a kolléga, nézegette az e-mailjeit, jött-e valami.

Próbálta kitalálni, hogy ez a valami csak vele, vagy a kollégával is történik? Valahogy úgy érezte, hogy a másik is hasonlóan érez, de nem merte megkérdezni. Mit tehetne?

Mit szeretne? Ha bármit megtehetne, mit tenne? Beszélne a kollégával, eltöltene vele egy kis időt, hogy kiderítse, mi ez az egész. Vagy nem, inkább egyedül lenne egy kicsit, a család és a munka nélkül, hogy magába nézzen, és rájöjjön, milyen hiányra adtak ezek az álmok választ?

Mit tehet ő, hogy megszülessen erre a kérdésre a válasz? Nagyon őszintének kell lennie magához, kegyetlenül őszintének.

Új életet akar kezdeni? Szakítani akar? Nem, tényleg szereti a párját, eszébe sincs szakítani. Talán egy kis kalandra vágyik? Egy kis izgalomra? Igen, az lehet. Egy kis izgalom jót tenne, felrázná, mint ahogy már az álom is felrázta.

Igen, azok a napok izgalmasak voltak. A zavart érzések, a kérdések, a gyomorremegés, mind olyan, mint egy szerelem elején. De ő szerelmes most is. Valószínűleg az sem véletlen, hogy egy olyan emberről álmodott, aki egy kicsit sem vonzza, és valószínűleg az sem véletlen, hogy még álmában sem csalta meg a párját. Csak egy álom utózöngéje kavarta fel, de az nagyon.

Meg is született a kérdésre a válasz: mi a fene bajom van? Izgalomra vágyom.

Hogyan lehetne több izgalom a jelenlegi életében? Ez lett a fő kérdés. És erre már lehet válaszolni. A zavar eloszlott, a köd felszállt, a lelke megnyugodott. Nem akar félrelépni, eszében sincs. Még álmában sem tenné meg.

Amikor elváltunk, mosolygott. Néha saját magunktól ijedünk meg, ami talán sokkal inkább zavart kelt, mintha valaki más ijeszt meg.

Történt már veled hasonló? Tetted már fel magadnak azt a kérdést, hogy “Mi a fene bajom van?” Gyere, sétáljunk, beszéljük meg!

Ha esik az eső, meghívlak egy teára!

Itt kérhetsz időpontot: KAPCSOLAT

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.