Megoldásfókuszú megközelítés

Az önámítás útja

Mit csináljak? Szakítsak? Vagy vegyem rá valahogy, hogy lépjen végre? Fogalmam sincs. Nem tudom, hogy mit akar, már 8 éve együtt vagyunk, de nem haladunk semerre.

Sétálunk, a lépések ütemére dől belőle a kétségbeesés és a szomorúság. Lassan 30 éves lesz, és szeretne végre családot, a barátjával már 8 éve vannak együtt, szinte még gyerek volt, amikor találkoztak. 2 éve volt az eljegyzésük, de ha őszinte akar lenni magához, akkor azt is ő akarta, a fiú csak hagyta magát belesodródni.

Mit csináljon? Kezdje elölről valaki mással? Mi lesz, ha nem talál senkit? Kezd kifutni az időből, de hiába nyaggatja, a vőlegénye nem lép. Nem élnek együtt, bár ő szeretné. Nem házasodnak össze, mert mindig van valami leküzdhetetlennek tűnő akadály. Toporognak szépen egy helyben, és neki ebből elege van.

Sétálunk tovább, kérdeznem alig kell valamit, megy végig a saját gondolatmenetén. Mi a fontos neki az életben? Ki a fontos? Tényleg azzal a fiúval akar együtt lenni, aki csak úgy “elvan” mellette? Akinek nincs célja, nincsenek tervei, csak az érdekli, hogy kényelmes legyen a kanapé, és minél több időt tölthessen ott?

Nem, biztos, hogy nem ennyi az élet, ő ennél sokkal többet érdemel, sokkal többre vágyik. Élményeket szeretne, tapasztalatokat akar szerezni, új dolgokat kipróbálni, nem a következő “jó filmre” várni vacsora közben.

szakítás után új élet

Jógázni, moziba, színházba menni, kirándulni, valóban együtt lenni valakivel, akivel lehet beszélgetni, aki kérdez és érdeklődik, és figyel, aki alig várja az összeköltözést és a családalapítást. Aki boldoggá akarja tenni.

Nagyon nehezen néz szembe azzal, hogy ámította magát 8 éven át, hogy leragadt valaki mellet, aki nem érdemelte ezt meg. Pedig nem hibázott. Hibát csak akkor követne el, ha ezek után is vele maradna, hogy rájött, más úton akar járni.

Tudja, hogy mire van szüksége, és tudja azt is, hogy a másik ezt nem adhatja meg neki, mert teljesen más céljaik vannak az életben. Szakítani nagyon nehéz, bármilyen világosan látszik is, hogy az a helyes döntés. A múltjuk egy része közös, sok évet töltöttek el együtt, összeköti őket ezer apróság. Új életet kezdeni fájdalmas még akkor is, ha az ő döntése ez.

A séta elején azt fogalmazta meg, hogy szeretné tisztán és világosan látni, hogy melyik az ő útja. A séta végére ez sikerült. Megnyugodott. Tudja, hogy mit szeretne, és el is fogja érni. Nekem is erőt adott a céltudatosságával és határozottságával.

Te is szeretnéd világosan látni az utadat? Gyere el egy sétára! Itt tudsz időpontot kérni: KAPCSOLAT

Több információra lenne szükséged előtte? Iratkozz fel a hírlevelemre, tudj meg többet a sétáról!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.